Köpvillkor / Allmänna villkor

1.    Allmänt

Vårt juridiska namn är Susanne Söderström men vi marknadsför oss under namnet MeKatt. Susanne Söderström har organisationsnr 620930-1263.

Dessa köpvillkor, allmänna villkor (”Villkoren”) gäller endast när du som konsument (”Kunden”) gör en beställning via vår e-shop, www.mekatt.se  Avtal ingås då mellan konsument och MeKatt med organisationsnummer 620930-1263.

För att du skalla kunna beställa via MeKatt så måste du ha fyllt 18 är.

MeKatt förbehåller sig rätten att i enskilda fall neka eller ändra i en beställning om tex felaktiga personuppgifter angivits eller om betalningsanmärkningar finns.

MeKatt strävar efter att all information som står på hemsidan och webbshoppen är korrekt. Vi reserverar oss för eventuella bild- och skrivfel och felaktigt angiva prisuppgifter. Vi förbehåller oss rätten att ändra felaktiga uppgifter och även justering av priser vid valutakursförändringar och prisjusteringar hos leverantörer.
Om felaktig information skulle ha angivits på hemsidan kommer MeKatt meddela er om detta och invänta med ett godkännande från er innan orderläggning och skulle du inte godkänna ändringen har du rätt att återkalla din beställning.

Villkoren är inte tillämpliga på näringsidkares köp, varför näringsidkare inte kan till någon del åberopa dessa villkor. Med näringsidkare avses en fysisk eller juridisk person som handlar för ändamål som har samband med den egna näringsverksamheten.

Bolagsinformation
Susanne Söderström
(MeKatt)
Kopparvägen 23
176 73 Järfälla
Telefon: 076-900 96 20
Mail: info@mekatt.se
V.A.T nr: SE620930126301

2. Ångerrätt

Enligt distansavtalslagen så har du rätt att ångra ditt köp inom 14 dagar. Ångerfristen börjar löpa från och med det datumet som du tar emot varan. Du har rätt att undersöka varan men för att kunna returnera varan måste den vara i oförändrat skick. Du får inte använda varan eller skada den. Varan skickas tillbaka i samma skicka som du mottog den i och i sin originalförpackning.
Om ni som kund vill åberopa ångerrätten och returnera varan så ska ni kontakta oss på order@mekatt.se

Från det att ni meddelat oss och vi har kommit överens om att varan skall returneras skall detta göras inom tre arbetsdagar, om inget annat är överenskommet. Ni står för returfrakten och vi löser inte ut eventuella postförskott eller efterkrav.
Du ansvarar för varans skick efter det att du har tagit emot varan samt under hela returfrakten tillbaka till oss, till och med att vi har tagit emot varan. Det är därför viktigt att du skickar tillbaka varan väl emballerad och helst i sitt originalemballage. Tänk på att förpacka varan ordentligt.
När vi mottagit varan så kontrollerar vi att den är oskadd och återbetalning sker så snabbt som möjligt.
Ångerrätten gäller inte om det är en specialtillverkad vara enligt dina önskemål.

Returadress
Susanne Söderström
MeKatt
kopparvägen 23
176 73 Järfälla

Observera! Önskar ni en färdigadresserad retursedel från oss så skickas denna via mejl till er och då behöver ni ha tillgång till en skrivare för att skriva ut etiketten. Etiketten behöver inte vara skriven på en sk klisteretikett utan det går bra med vanligt vitt papper men däremot behöver den tejpas med genomskinligt tejp så att hela etiketten kan läsas av transportören. Ni debiteras sedan för den faktiska returkostnaden ink kostnad för retursedel.
Ångerrätten gäller endast konsumentköp. Om du handlar i egenskap av näringsidkare på vår webbutik, så gäller inte ångerrätten eller annan konsumentskyddande lagstiftning. Med näringsidkare avses en fysisk eller juridisk person som handlar för ändamål och har samband med den egna näringsverksamheten.

Outlösta paket
Paketet ligger kvar hos ombudet i 14 dagar, om du inte hämtar ut ditt paket sänds det i retur av fraktbolaget till oss. Du debiteras då en avgift om 300 kronor för alla de omkostnader som drabbar oss.
Ett paket som går tillbaka till oss outlöst räknas inte som nyttjande av ångerrätten.

3. Priser

Samtliga priser är angivna i SEK inkl. 25% moms. Vid beställning från hemsidan så är det de priser som står angivet som gäller, Priserna som anges inkluderar inte fraktavgifter, utan dessa tillkommer i kassan. Avgifter för frakt tillkommer på köpbelopp under 400 kr samt tilläggsavgifter för varor som är skrymmande.

Vi reserverar oss för eventuella tryckfel.

4. Leveranstid

Om varan du beställt finns i lager skickar vi den vanligtvis inom 1-3 arbetsdagar.

Leveranser kan ske från olika adresser och därmed delas upp i olika paket. Olika leveranstider på leveranserna kan ske.

Fraktbolagets leveranstid tillkommer sedan och beror på var i landet du bor

5. Fraktpriser

Avgifter för frakt tillkommer på köpbelopp under 400 kr samt tilläggsavgifter för varor som är skrymmande.

6. Retur och reklamation

Viktigt att ni skriftligen kontaktar oss, via mail till order@mekatt.se och får ett godkännande innan ni returnerar en vara.

Om ett paket är skadat vid uthämtning hos ett ombud skall detta anmälas direkt hos ombudet och säkerställas att detta noteras på kvittensen för att en reklamation för transportskada skall gälla! Samma gäller för möbler då leverans sker till leveransadressen.

Felaktig eller skadad vara samt dolda transportskador ber vi dig anmäla till oss inom 7 dagar, bifoga bild och sändningsnummer i ett e-mail till order@mekatt.se Vi står för returfrakten vid fel eller reklamation, mer information om hur du går tillväga får du när du kontaktat oss.

Vårt mål är att alltid lösa det så att alla känner sig nöjda men skulle en eventuell tvist uppstå vid reklamation så följer vi Allmänna Reklamationsnämndens beslut.

Garanti/Reklamation Hund och Kattleksaker

Alla hundar och katter är individer och de har olika fantastiska förmågor av att tugga/bita sönder det mesta så som skor, mattor, strumpor, barnens leksaker, vantar och kläder osv. som vi alla vet. Därför kan vi tyvärr inte ge någon garanti på hund/kattleksaker/tuggleksaker för hund/katt då de är förbrukningsvaror. Garantin på hund/kattleksakerna gäller endast om det är ett fabrikationsfel, dvs fabrikationsfel och alltså ej om hunden/katten har bitit sönder leksaken.

 

7. Betalningssätt

Klarna
Betalning sker via Klarna – check out.
För fullständiga villkor hos klarna var vänlig se länk: https://www.klarna.com/se/
När du genomfört din betalning via Klarna så blir du automatiskt kund hos dem och frågor rörande dina betalningar hos Klarna hänvisar vi dig till deras kundservice: https://www.klarna.com/se/kundservice/

8. Återbetalning

Återbetalning vid en retur eller reklamation sker så fort vi mottagit varan samt kontrollerat dess skick. Återbetalningen sker normalt sett via det betalmedel som använts vid beställningen om vi inte kommit överens om något annat.